ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Εργοστάσιο ΑΣΠΡΟΚΑΤ ΑΒΕΕ

simple site templates
Mobirise

Στα πλαίσια του ΔΠΜΣ «Δομοστατικός Σχεδιασμός και Ανάλυση των Κατασκευών» του ΕΜΠ πραγματοποιήθηκε στις 9/12/2023 τεχνική επίσκεψη για τους φοιτητές του προγράμματος, στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της ΑΣΠΡΟΚΑΤ ΑΒΕΕ στον Ασπρόπυργο.

Οι φοιτητές ξεναγήθηκαν στην γραμμή παραγωγής προκατασκευασμένων στοιχείων από σκυρόδεμα, ενημερώθηκαν από τον κ. Δημήτρη Καμπόλη, Τεχνικό Διευθυντή για τη διαδικασία παραγωγής των προκατασκευασμένων στοιχείων και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τα πλεονεκτήματα αλλά και τις προκλήσεις της προκατασκευής. Υπήρξε ιδιαίτερη αναφορά στην εφαρμογή και τα οφέλη της προέντασης σε βασικά δομικά στοιχεία του φορέα της κατασκευής. 

Οι φοιτητές είχαν επίσης την ευκαιρία να επισκεφθούν τις δύο μονάδες παραγωγής σκυροδέματος και του εργαστηρίου ελέγχου ποιότητας και να ενημερωθούν για το πρόγραμμα ελέγχων του προγράμματος ποιότητας του εργοστασίου από τον κ. Κωνσταντίνο Κουτσουπιά, υπεύθυνο Διασφάλισης Ποιότητας.

Tέλος παρακολούθησαν παρουσίαση του κ. Τ. Τοπιτζή, μελετητή πολιτικού μηχανικού, για τη λογική διαμόρφωσης του φέροντος οργανισμού πολυώροφων και βιομηχανικών κτιρίων από προκατασκευασμένα μέλη οπλισμένου σκυροδέματος καθώς και για τις σχετικές κανονιστικές διατάξεις. Επίσης παρουσιάστηκε σειρά πραγματικών έργων τόσο από την Ελλάδα όσο και από τον διεθνή χώρο με έμφαση στη διαμόρφωση λεπτομερειών σύνδεσης και στις διαδικασίες ανέγερσης.  

Τους φοιτητές συνόδευαν οι καθηγητές Χ. Ζέρης και Σ. Τριανταφύλλου.

Θερμές ευχαριστίες στους κκ. Δ. Καμπόλη, Κ. Κουτσουπιά και Τ. Τοπιτζή, για την φιλοξενία, την ξενάγηση των φοιτητών και τις πολύ κατατοπιστικές παρουσιάσεις τους.  

Mobirise
Διεύθυνση

Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου
Ηρώων Πολυτεχνείου 9
15780 Ζωγράφου

Επικοινωνία

Email: mscads@central.ntua.gr
Τηλέφωνο: 210 772 3613 
Fax: 210 772 3450